Ciorba de ciuperci este o ciorba buna pentru perioadele de post din an, fiind foarte satioasa si plina de vitamine si nutrienti.
Preparare:
Se calesc in putin ulei morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata pestisori, radacina de pastarnac si de telina rase mai mare si ardeiul gras pana se auresc. Eu nu le las decat citeva minute in ulei apoi picur apa cate putina ca sa se inabuseasca.
Cand s-a inmuiat se adauga rosiile si vegeta, ciupercile si se lasa la imprietenit cu celelalte legume. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
In timpul acesta se piseaza usturoiul, se toaca putin patrunjel, se cauta piperul si sarea ca sa fie la indemana dupa ce e fiarta ciorbita.
Se adauga usturoiul, sarea si piperul, se mai lasa sa dea citeva clocote.
Ciorba de ciuperci se serveste cu patrunjel verde tocat deasupra.
Reteta de ciorba de ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Patrick968.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii