Ciorba de ciuperci Pleurotus este o ciorba satioasa si delicioasa.
Spalam bine ciupercile si le taiem fasiute lungi. Morcovii ii curatam si dam prin razatoare. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam morcovii, mai lasam cateva minute amestecam din cand in cand dupa care adaugam apa (in functie de cantitatea pe care dorim sa o facem). Cand incepe sa fiarba punem si ciupercile taiate, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana se inmmoaie ciupercile. Separat amestecam galbenusul cu smantana+iaurtul si usturoiul pisat (optional puteti sa adaugati o lingura rasa de faina sau amidon). Cand ciupercile sunt fierte scoatem cateva linguri din ciorba si punem in amestecul de smantana, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana in ciorba, iar in final presaram patrunjel proaspat tocat.
Pofta Buna!

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii