Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind legumele sint fierte, se arunca
Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind legumele sint fierte, se arunca ceapa, iar morcovul se scoate, se da prin razatoarea mica si se pune inapoi in oala. Separat se freaca galbenusurile cu smintina, se adauga in ciorba impreuna cu mujdeiul de usturoi si se mai lasa sa fiarba citeva minute. La sfirsit, se acreste dupa gust cu otet si se poate adauga marar tocat.
Se serveste cu smintina

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii