Ciorba de dovlecei cu perisoare

Ciorba de dovlecei umpluti este o ciorba de perisoare cu legume delicioasa si consistenta. Se pun la fiert un morcov, un patrunjel, o ceapa, putina telina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • zarzavat de supa
  • verdeata
  • 3 rosii
  • 6 dovlecei tineri
  • sare
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • Perisoare:
  • 500 g carne
  • 1 felie de paine
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Ciorba de dovlecei umpluti este o ciorba de perisoare cu legume delicioasa si consistenta. Se pun la fiert un morcov, un patrunjel, o ceapa, putina telina. Se aleg pentru umplut sase dovlecei tineri, mai subtiri, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc inauntru. Se face umplutura din 0,500 kg de carne. Osul ramas de la carne se pune la fiert impreuna cu zarzavatul. Carnea se trece prin masina impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, si se amesteca putin orez, ales, spalat si inflorit (fiert putin) mai inainte, un ou, o ceapa mica tocata, verdeata si sare. Cu aceasta tocatura se umplu dovleceii, care se fierb in supa de zarzavat. Daca mai ramane umplutura, se fac perisoare, care se pun de asemenea la fiert.
Separat se fierbe borsul, se strecoara in oala cu dovlecei si se adauga verdeata, cateva cozi de ceapa taiate marunt si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intr-un castron se bate galbenusul cu smantana si se amesteca incet cu ciorba.


Ciorba de dovlecei umpluti se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise