Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de to
Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de tocat si se amesteca impreuna cu ceapa maruntita si rumenita in putin unt, un ou si orezul. Se potriveste la gust cu sare si piper. Dovleceii se rad de coaja, se taie in latime, se scobesc si se umplu cu compozitia de carne, dupa care se introduc in vasul cu ciorba si se lasa la fiert. Spre finalul fierberii se adauga zeama de lamaie sau sucul de rosii. Se drege un galbenus cu 3 linguri de smantana, se adauga in ciorba, se lasa sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.
Se serveste fierbinte.
Alte retete de ciorbe:
Ciorba de pui cu smantana
Ciorba din carne de porc Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii