Ciorba de fasole

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdro

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan carnos
  • 400 g. pulpa de porc sau costita afumata
  • 2 linguri untura
  • 3 buc. usturoi
  • piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • putina pasta de ardei iute (Piros arany)
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • 400 g. fasole pestrita
  • 1 capatana de varza dulce
  • 400 ml. smantana
  • 200 ml. lapte
  • 1 ou

Mod de preparare

Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se caleste in ea usturoiul zdrobit; i se adauga ciolanul si, ceva mai tarziu, carnea afumata. Amestecand continuu, se condimenteaza cu boia, piper, frunze de dafin, pasta de ardei. Se pune apa incat sa acopere bine totul. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pune fasolea tinuta de cu seara in apa ca sa se inmoaie bine. Cand bobul de fasole este crapat pe jumatate, se adauga varza tocata fin si imbogatim totul cu niste taitei.

Inainte de servire, din smantana, faina, lapte se face o pasta care se toarna usor in ciorba. Dat fiind ca afumatura este sarata, se va adauga sare doar inainte de servire, daca este necesar.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba vacuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide