Ciorba de fasole boabe

Se lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se scurge si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se scurge si se pune din nou la fiert cu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g boabe fasole alba
  • 1 ceapa mare
  • 1 - 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • 2 rosii
  • 3 linguri de ulei
  • 100g taietei
  • leustean
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se scurge si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se scurge si se pune din nou la fiert cu apa calda, Se repeta procedura, si se lasa fasolea sa fiarba.

Se adauga ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Rosiile se pun curatate de coaja si taiate felii. Se completeaza cu apa si se lasa totul la fiert pana sunt legumele gata. Se pun taieteii si se mai lasa inca 5 minute.

Se adauga uleiul, leusteanul, frunzele de telina, patrunjelul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa sa mai clocoteasca 2 - 3 ori.
Se serveste cald, presarat cu patrunel proaspat.

Retete de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori