Ciorba de legume acrita cu zarzare

Este o ciorba plina de legume de sezon, o ciorba gustoasa si hranitoare! Se poate servi atat calda cat si rece, e la fel de buna! Retete dietetice

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de legume acrita cu zarzare

Ingrediente

  • 1 buc morcov mare
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1/2 buc de pastarnac
  • 350 g fasole pastai
  • 500 g cartofi
  • 1 dovlecel mai mic
  • 2 rosii
  • zarzare pentu acrit
  • frunze de patrunjel
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se pune peste legume. Se lasa 5 minute sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se stinge totul cu 4 litri de apa. Se lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp se curata fasolea, cartofii si dovleacul. Fasolea se rupe in bucati mai mici, cartofii se taie in cubulete, la fel si dovlecelul. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, apoi se taie cubulete.

Cand a inceput sa fiarba apa, se pune fasolea si se lasa la foc potrivit sa fiarba timp de 20 de minute (fierbe mai geu decat cartofii). Se adauga apoi cartofii, rosiile si dovlecelul. Se adauga si 1 lgt de sare. Se lasa la foc potrivit pana sunt fierte legumele.

Separat, intr-o craticioara se pune o cana cu apa si 8 zarzare. Se lasa sa dea in cateva clocote pana se desprind de pe samburi, apoi se strecoara. Se amesteca bine pana raman doar samburii si pielita.

Se acreste ciorba dupa gust, se mai potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se stinge focul, se pun cateva frunze de patrunjel verde si se acopera oala pentru cateva minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise