O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Legumele le spalam si curatam bine.
Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).
Ceapa o taiem cat mai marunt.
Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.
Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el : ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.
Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.
Pana cand incepe sa fiarba, putem pregati perisoarele.
Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez).
Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.
Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.
Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.
Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii