Ciorba de loboda rosie

Ciorba de loboda rosie este buna atat rece, cat si calda, cu sau fara smantana, numai buna si ca mancare de post.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 legaturi de loboda
  • 2 morcovi
  • cateva felii de telina
  • un pastarnac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 50 g orez
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml bors
  • 300 gr rosii in bulion
  • 2 oua
  • leustean verde
  • optional, smantana sau iaurt pentru servit

Mod de preparare

Toaca marunt morcovii, pastarnacul si telina, iar ceapa verde rondele. Pune uleiul la incins intr-o oala, apoi adauga legumele si lasa-le sa se inmoaie bine. Adauga 2 litri de apa fierbinte, orezul spalat bine si lasa totul sa fiarba.



Intre timp taie cotoarele de loboda, spal-o si las-o la scurs, apoi tai-o marunt. Pune loboda in ciorba, adauga borsul si rosiile tocate marunt si lasa sa mai dea cateva clocote. La final, bate bine ouale si adauga-le in ciorba, amestecand cu o furculita, ca sa se formeze zdrente de ou.



Presara leusteanul verde tocat marunt si serveste ciorba de loboda cu smantana

Miroase atat de bine, o bunatate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori