Ciorba de macris

Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui sau 1 kg carne vitel sau miel
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250-300g macris
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smintina
  • 3-4 linguri otet
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba cca 10-15 minute. Separat, se bate in supiera galbenusurile cu smintina si otetul, apoi se pune peste acestea cite putin din ciorba, amestecind-o totodata bine, pina se pune toata ciorba.
Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt, care se pun in ciorba

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori