Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă. Se curata carnea de pielite si tendoane; se taie in bucati potrivite. O spalam si o punem la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura rasa sare. Curatam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 1.5 kg carne de miel
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 3 tulpini de telina
  • 2 lamai
  • 500g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri faina
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si tendoane; se taie in bucati potrivite. O spalam si o punem la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura rasa sare.

Curatam legumele si le taiem. Doar ceapa se toaca marunt, iar tulpinile de telina in rondele.

Intr-o mare se incinge uleiul si se adauga legumele. Le calim 5 minute la foc mare.

Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic.

Cand carnea se despride cu usurinta de pe oaseluati oala de pe foc.

Amestecati intr-un castron urmatoarele: smantana cu

galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. Puneti in castron 2 cani din supa din oala, omogenizati

bine, apoi turnati in etape amestecul in oala cu ciorba, amestecand continuu.
Potriviti de sare si piper si serviti ciorba calda.

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide