Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ciorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor de miel
  • o parte din maruntaie
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel sau o telina mai mica
  • 1-2 cepe
  • 1 kg de macris
  • 1/2 cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt.

Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie.

Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat
Pofta buna!

Reteta Ciorba de miel cu macris a fost propusa de marcel marcel pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba de varza de bruxelles,

Bors de miel,

Ciorba de legume cu ciolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori