Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ciorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor de miel
  • o parte din maruntaie
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel sau o telina mai mica
  • 1-2 cepe
  • 1 kg de macris
  • 1/2 cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt.

Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie.

Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat
Pofta buna!

Reteta Ciorba de miel cu macris a fost propusa de marcel marcel pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba de varza de bruxelles,

Bors de miel,

Ciorba de legume cu ciolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide