Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie

Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti. Are un gust acrisor, este consistenta si aromata asa cum trebuie sa fie o ciorba veritabila.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul si bucati de carne de miel
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • zeama de lamaie
  • ¼ kg macris
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sunt aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamaie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smantana. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamaie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.


Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori