Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie

Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti. Are un gust acrisor, este consistenta si aromata asa cum trebuie sa fie o ciorba veritabila.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • capul si bucati de carne de miel
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • zeama de lamaie
  • ¼ kg macris
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 cana orez
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • sare

Mod de preparare

Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sunt aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamaie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smantana. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamaie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba.


Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc