Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba de perisoare cu smantana este delicioasa. Pentru perisoare puteti folosi orice fel de carne, numai sa nu fie prea grasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de perisoare cu smantana

Ingrediente

  • - 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 felii de telina
  • 1 cartof
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 50 gr smantana+50 gr iaurt
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • leustean (optional)
  • Pentru perisoare:
  • 300 gr carne macinata
  • 50 gr orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Ciorba de perisoare cu smantana este delicioasa. Zilele trecute pe mai toate site-urile pe care le urmaresc au "navalit" (sau cel putin asa mi s-a parut mie :P) retete cu ciorba de perisoare si bineinteles ca mi s-a facut si mie pofta :), prin urmare am facut si eu...

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care dorim s-o pregatim, condimentam cu sare si piper dupa gust. Punem cateva frunze de leustean, este optional, dar cum mie imi place foarte mult aroma leusteanului, am pus din beldug . Cand incepe sa fiarba adaugam cartofii cubulete si rosia decojita si data prin razatoare. Lasam sa mai fiarba iar cand legumele sunt aproape fierte adaugam perisoarele obtinute prin amestecarea ingredientelor necesare, adaugand si un strop de apa). Continuam fierberea si verificam daca toate legumele, respectiv perisoarele sunt fierte si luam vasul de pe foc. Intr-un vas amestecam smantana cu iaurtul, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul. Deasupra presaram patrunjel.
Pofta Buna!


Ciorba de perisoare cu smantana se serveste calda, cu ardei iute.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Australian tea
2
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Sos din gemuri pentru budinci
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Jumari cu ficat
4
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Pizza taraneasca
5
Paste si pizza

Pizza taraneasca

Facem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...

Pizza taraneasca
Parteneri
Desert macarons cu ganache de zmeura
Bucataras.RO

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...

Desert macarons cu ganache de zmeura
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii