Ciorba de perisoare delicioasa

Ciorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare pe care o vei repeta cu siguranta.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare delicioasa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 litri si 1/2 de ciorba:
  • 300 gr carne vita
  • 1 cepe
  • 3 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1 rosie mare decojita
  • 150 de grame de smantana cu cel putin 20% grasime
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • acriti dupa gust

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca bine cu orezul bine spalat si scurs de apa,albusul de ou(galbenusul se va amesteca cu smantana)patrunjelul taiat marunt,sare,piper si paprika dulce.Cu mainele umede formam mici bilute rotunde din compozitia de carne.

Dupa ce spalam foarte bine legumele,le curatam,le taiem cubulete,apoi adaugam apa si lasam sa fiarba.Dupa ce a dat in cateva clocote punem si perisoarele si mai lasam la fiert aproximativ 20 de minute,dupa care adaugam si rosia decojita si taiata cuburi mici.Dupa 5 minute oprim focul si adaugam verdeata.
Galbenusurile le punem intr-un bol cu smantana,2 linguri de apa rece si amestecam bine.Peste aceasta compozitie turnam foarte usor, doua polonice de ciorba fierbinte si amestecam. Compozitia rezultata o turnam in oala.


Pofta buna!


Servim ciorba de perisoare delicioasa calda si acrita dupa gustul fiecaruia.

Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci