Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de porc sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de porc, morcovi, ardei iute, dafin, otet, gogosar rosu, usturoi, ulei, orez, faina, smantana, lapte.
Carnea de porc se taie fasii si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce carnea a fiert, se adauga 2 l de apa, un ardei iute tocat, o foaie de dafin, o lingura otet si un gogosar rosu murat, taiat marunt. Se lasa sa fiarba. Morcovul si usturoiul se razuiesc.
Ceapa si usturoiul se calesc in 50 ml ulei. Se adauga peste compozitia din oula. Se pun 4-5 linguri de orez, sare si se lasa pana cand orezul este fiert. Cand s-a fiert, se pun intr-un vas 2 linguri de faina si se amesteca cu laptele. Se toarna faina peste compozitie si se lasa sa dea un clocot.
Se serveste cu smantana.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Ciorba de loboda rosie
Ciorba radauteana

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii