Ciorba de porc

Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de porc sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de porc, morcovi, ardei iute, dafin, otet, gogosar rosu, usturoi, ulei, orez, faina, smantana, lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 1 ardei iute tocat
  • o foaie de dafin
  • o lingura otet
  • 1 gogosar rosu murat
  • un morcov mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 4-5 linguri orez
  • 2 linguri faina
  • 400 g smantana
  • 700 ml lapte

Mod de preparare

Carnea de porc se taie fasii si se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce carnea a fiert, se adauga 2 l de apa, un ardei iute tocat, o foaie de dafin, o lingura otet si un gogosar rosu murat, taiat marunt. Se lasa sa fiarba. Morcovul si usturoiul se razuiesc.

Ceapa si usturoiul se calesc in 50 ml ulei. Se adauga peste compozitia din oula. Se pun 4-5 linguri de orez, sare si se lasa pana cand orezul este fiert. Cand s-a fiert, se pun intr-un vas 2 linguri de faina si se amesteca cu laptele. Se toarna faina peste compozitie si se lasa sa dea un clocot.


Se serveste cu smantana.

Alte retete recomandate:

Ciorba de miel

Ciorba de loboda rosie

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc