Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand incepe sa fiarba apa se adauga carnea. Se spumeaza daca este nevoie.
Intre timp se curata legumele si se spala. Morcovii se taie in cubulete mici, la fel si telina si pastarnacul. Ceapa se taie marunt si patrunjelul se taie in patru dar nu de tot si se pune asa in oala.
Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi se adauga morcovii si se lasa la calit pana iese culoarea din morcovi, apoi se adauga restul legumelor. La final se adauga ceapa, se amesteca, se lasa 2-3 minute la calit apoi se stinge cu apa din oala.
Cand este carnea fiarta pe jumatate, se adauga legumele si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intre timp se adauga si 1 lgt de sare.
Mazarea se pune separat la fiert. Conopida se spala apoi se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi potrivite.
Cand sunt pe jumatate fierte legumele, se adauga fasolea verde, conopida si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele.
Spre final se adauga mazarea fiarta inainte si rosiile bucati din conserva. Se potriveste de sare si se mai lasa sa dea cateva clocote impreuna. Se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala pentru a se imbina aromele.
Pofta buna sa aveti!
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macAm vrut sa decorez si eu cateva oua asa cum am invatat la scoala, in clasele primare. Nu sunt perfecte, dar data viitoare vor...
Oua decorate cu servetele colorateIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii