Carnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-a indepartat spuma, se adauga ceapa si zarza
Carnea se curata, se spala si se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-a indepartat spuma, se adauga ceapa si zarzavatul taiat in sferturi. Atunci cand s-au inmuiat bine, se ia vasul de pe foc, se scot carnea si maruntaiele, zarzavatul se marunteste, iar zeama se strecoara. In aceasta zeama se fierbe orezul, ales, spalat si scurs, iar cand s-a inmuiat, se adauga carnea si piureul de zarzavat, zeama de lamaie si ouale batute cu smantana si amestecate cu doua- trei linguri de zeama fierbinte, sa nu se taie. Se mai adauga sare si piper dupa gust.
Cand se ia de pe foc se presara patrunjel tocat.
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii