Ciorba de pui a la grec este o ciorba traditionala din carne de pui, ideala atat pentru adulti cat si pentru copii.
Mod de preparare:
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper. Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.
Ceapa se taie solzisori, iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si se lasa pana se inmoaie.
Carnea se taie cubulete si se adauga la legumele,se condimenteaza si se mai fierb impreuna 10 minute. Galbenusurile de ou se freaca cu o lingura de lemn cu putina sare,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza foarte bine. In castronul in care am amestecat galbenusurile cu smantana se pune cu polonicul, in fir subtire supa,amestecand continuu. Faceti acest lucru pana ajunge aproape la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi se toarna amestecul,in fir subtire peste supa, amestecand fara incetare.
Ciorba de pui a la grec se serveste cu patrunjel verde si se acreste cu zeama de lamaie.
Reteta de ciorba de pui a la grec a fost propusa de andreea-georgiana pe forumul Culinar.ro.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantana
Comentarii