Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este o ciorba traditionala din carne de pui, ideala atat pentru adulti cat si pentru copii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui a la grec

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 1 pulpa de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper. Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.
Ceapa se taie solzisori, iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa la racit.Legumele se pun in apa in care a fiert carnea impreuna cu orezul spalat si se lasa pana se inmoaie.
Carnea se taie cubulete si se adauga la legumele,se condimenteaza si se mai fierb impreuna 10 minute. Galbenusurile de ou se freaca cu o lingura de lemn cu putina sare,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza foarte bine. In castronul in care am amestecat galbenusurile cu smantana se pune cu polonicul, in fir subtire supa,amestecand continuu. Faceti acest lucru pana ajunge aproape la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi se toarna amestecul,in fir subtire peste supa, amestecand fara incetare.


Ciorba de pui a la grec se serveste cu patrunjel verde si se acreste cu zeama de lamaie.

Reteta de ciorba de pui a la grec a fost propusa de andreea-georgiana pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc