Ciorba de pui cu tarhon

Asta-i o ciorba atat de simpla incat o poate face si o studenta la violoncel, pe resoul din camera de camin (aud totusi ca mai nou unele camere de ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de pui cu tarhon

Ingrediente

  • Pentru patru portii:
  • doi morcovi
  • doua linguri de ulei
  • o jumatate de piept de pui
  • un pastarnac
  • doua cepe
  • un ardei gras
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Asta-i o ciorba atat de simpla incat o poate face si o studenta la violoncel, pe resoul din camera de camin (aud totusi ca mai nou unele camere de camin au masina de gatit in toata legea). E si usoara si hranitoare, si acrisoara si parfumata in acelasi timp.

Pentru patru portii aveti nevoie de o jumatate de piept de pui (daca-i cu os, nu se supara nimeni) pe care-l spalati si-l taiati in bucati nu prea mari dar nici tare mici. Va mai trebuie un ardei gras rosu si umflat, doi morcovi potrivit de mari, un pastarnac si doua cepe. Spalati-curatati legumele si taiati-le-n bucati potrivit de mici (daca-s prea mici, se vor sfarma la fiert). Ceapa se toaca marunt. Se amesteca toate-n tr-o oala, cu doua linguri de ulei. Odata savarsita treaba asta, puneti oala pe foc mic si amestecati in ea pana-n zece minunte (din cand in cand, nu mereu). in vremea asta, toate cele din oala isi vor fi schimbat culoarea. Acoperiti-le cu apa, adaugati doua ramurele de tarhon si sare cata va pofteste inima apoi puneti capacul. Lasati sa fiarba trei sferturi de ceas apoi stoarceti in ciorba zeama dintr-o jumatate de lamaie. Stingeti focul si piparati ciorba apoi puneti in ea niscai frunze de patrunjel.


Puneti capacul peste oala si lasati-o la odihna cinci minute. Greu am rezistat tentatiei de a o drege cu smantana ca-n Ardeal, dar in cele din urma limpezimea a invins. Nu va lasati intimidati de cei banuti de grasime de la suprafata ciorbei, e dovedit, creierul uman are nevoie de grasime pentru a functiona in parametri normali.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Bucataras.RO

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori