Ciorba de pui moldoveneasca

Aceasta reteta de ciorba de pui provine din Moldova. Aveti nevoie de carne de pui, legume, verdeata, bors si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura leustean
  • 30 gr taietei
  • 500 ml bors
  • sare
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Ciorba de pui moldoveneasca se prepara asa: se fierbe carnea de pui in 4 l de apa cu sare, aproximativ 15 minute. Se curata si se taie bucati morcovii, ceapa, telina, ardeii si pastarnacul.Se adauga legumele in ciorba si se lasa la fiert 30 de minute. Se adauga taieteii si se mai lasa sa dea in clocot 5 minute, dupa care se adauga borsul fiert in prealabil. Dupa cateva clocote se stinge focul. Se drege ciorba cu smantana si se presara cu leustean tocat.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc