Ciorba de rosii cu carne de miel

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in buc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cap sau un picior de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • o telina mica
  • 1 kg rosii
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune din nou Ia fiert, impreuna cu morcovii, radacinile de patrunjel si cele de pastarnac, curatate spalate si taiate pe lung, in fasii subtiri. Se curata ceapa, se spala, se taie in bucati de doi-trei centimetri lungime, cu tot cu frunze, adaugandu-se in vas. Separat, se fierb in clocot doi litri de apa, apoi se ia vasul de pe foc si se introduc rosiile, lasandu-se timp de cinci minute sa se opareasca bine, dupa care se scot, se curata de coaja si se toaca marunt. Se pun in ciorba dupa ce se constata ca s-a fiert carnea atat cat trebuie. Se lasa cateva clocote si se potriveste gustul cu sare si piper. Dupa ce se ia oala de pe foc, se presara verdeata, tocata marunt.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide