Ciorba de rosii cu carne de miel

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in buc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cap sau un picior de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • o telina mica
  • 1 kg rosii
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se inlatura spuma, atunci cand e aproape fiarta, se scoate si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune din nou Ia fiert, impreuna cu morcovii, radacinile de patrunjel si cele de pastarnac, curatate spalate si taiate pe lung, in fasii subtiri. Se curata ceapa, se spala, se taie in bucati de doi-trei centimetri lungime, cu tot cu frunze, adaugandu-se in vas. Separat, se fierb in clocot doi litri de apa, apoi se ia vasul de pe foc si se introduc rosiile, lasandu-se timp de cinci minute sa se opareasca bine, dupa care se scot, se curata de coaja si se toaca marunt. Se pun in ciorba dupa ce se constata ca s-a fiert carnea atat cat trebuie. Se lasa cateva clocote si se potriveste gustul cu sare si piper. Dupa ce se ia oala de pe foc, se presara verdeata, tocata marunt.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Desert tort Diplomat
Bucataras.RO

Desert tort Diplomat

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena, reteta acestui diplomat este :...

Desert tort Diplomat
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran