Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint bine fierte se trec prin s
Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint bine fierte se trec prin sita, iar zarzavatul se taie in bucati mici. Separat se inabusa in ulei restul de ceapa taiata marunt, fasolea taiata bucatele si orezul. Se picura apa si cind fasolea este bine fiarta, se adauga zeama de rosii si zarzavatul fiert, ardeii copti curatati de pielita si taiati felii, 1-2 ardei cruzi. Se adauga zaharul. Se mai poate prepara si cu toata cantitatea de ceapa pusa la fiert o data cu fasolea.
Se serveste cu patrunjel verde tocat si un pahar de zeama de rosii crude
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslereSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezPentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !
Furnici in copacCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanAm gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache (multumesc mult pentru reteta) si m-a cucerit definitiv . Pozele spuneau...
Prajitura cu cirese si crema de branzaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii