Ciorba de vara

Este o adevarata placere sa gatesti aceasta reteta delicioasa de ciorba de vara, are atatea legume si fructe, este colorata si sanatoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de vara

Ingrediente

  • 1 sfecla potrivita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi potriviti 2
  • cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina telina mica si cateva frunze
  • 1 mana de varza
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ½ legatura marar
  • ½ legatura patrunjel verde
  • ½ legatura leustean
  • 1 cana mare de corcoduse
  • Pasta concentrata de tomate sau rosii
  • Sana sau smantana Vegeta

Mod de preparare

Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete. Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa. Se adauga apa clocotita (aproximativ 2 l) si cartofii. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate se pune dovlecelul si varza taiata julien. Separat se fierb corcodusele spalate in ½ kg de apa. Se strecoara zeama de coaja si samburi si se adauga la sfarsit cand au fiert legumele. Se presara jumatate din verdeata tocata, se drege de sare si se pune pasta de tomate dizolvata in putina zeama. Se mai da in cateva clocote si cand luam oala de pe foc punem restul de verdeata. Se serveste rece cu sana. Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata pentru a pune in farfurie la servire. Sfaturi : Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire.


Este o ciorba racoritoare care se serveste mai mult rece. Sfecla rosie ii da culoare si un gust aparte iar combinatia de legume si sana -dulce acrisoara este ideala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide