Ciorba de vita cu galuste bavareze

O ciorba care sa ne incalzeasca pe timpul rece

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de vita cu galuste bavareze

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • 500 g pulpa de vita
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi micuti
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina telina mica
  • amestec ierburi de gradina
  • boia de ardei iute
  • Galuste bavareze
  • 1/2 paine feliata veche de o zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 ceapa rosie
  • 70 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti.

Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac.

In untul topit adaugam ceapa data prin razatoare, un morcov dat prin razatoare, lasam 2-3 min sa se caleasca.

Adaugam restul de legume taiate cubulete, carnea si apa pana ce se umple oala (eu am folosit 4 l).

Adaugam condimente dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic spre mare.

Galustele: rupem bucati feliile de paine, adaugam 1/2 legatura patrunjel verde. Adaugam ceapa calita in untul topit, ouale batute cu laptele si condimente dupa gust, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cu mainele umede formam galustele de marimile unei mingi de ping -pong.

Cand carnea este fiarta, adaugam galustele si lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ridica la suprafata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci