Ciorba din burta de vita

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se Iasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • 1 rasol de vitel (cu os)
  • 3 oua
  • un pahar de otet
  • 8 linguri de smantana
  • 3-4 morcovi
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se lasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet. Morcovul se curata, se spala si se taie in cubulete. Carnea se taie si se adauga in vas, impreuna cu rasolul si cu morcovul. Se lasa pana se inmoaie burta si poate fi taiata cu usurinta. Se pune la fiert, taiata in fasiute subtiri, impreuna cu carnea, scoasa de pe os si taiata in bucatele. Se spumeaza si, dupa 35 de minute, se adauga oul batut, impreuna cu smantana. Se pune apoi sare, piper si verdeata tocata fin.


Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Dupa gust, se mai poate adauga otet sau mujdei de usturoi. Alte retete ciorba recomandate Ciorba radauteana Supa de rosii Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc