Ciorba din burta de vita

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se Iasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • 1 rasol de vitel (cu os)
  • 3 oua
  • un pahar de otet
  • 8 linguri de smantana
  • 3-4 morcovi
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Burta de vita se spala si se curata, frecandu-se cu malai si apa. Se lasa apoi sa stea in apa rece, amestecata cu trei sferturi din cantitatea de otet. Morcovul se curata, se spala si se taie in cubulete. Carnea se taie si se adauga in vas, impreuna cu rasolul si cu morcovul. Se lasa pana se inmoaie burta si poate fi taiata cu usurinta. Se pune la fiert, taiata in fasiute subtiri, impreuna cu carnea, scoasa de pe os si taiata in bucatele. Se spumeaza si, dupa 35 de minute, se adauga oul batut, impreuna cu smantana. Se pune apoi sare, piper si verdeata tocata fin.


Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Dupa gust, se mai poate adauga otet sau mujdei de usturoi. Alte retete ciorba recomandate Ciorba radauteana Supa de rosii Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori