Ciorba din carne de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie carnea.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de berbec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de bulion
  • 1/2 l zeama de varza
  • sare
  • frunze de telina verde
  • 100 g taitei

Mod de preparare

Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie carnea. Atunci se adauga zarzavatul si ceapa taiate fideluta, se mai lasa la foc mic inca jumatate de ora, dupa care se pun taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece. Se acreste ciorba cu zeama de varza clocotita, se pune verdeata tocata deasupra si se potriveste de sare. Se mai lasa sa fiarba zece minute, dupa care se ia oala de pe foc.
Mancarea se coloreaza cu o lingura de bulion de rosii. Se serveste calda.

Alte retete ciorba recomandate

Supa ciuperci

Ciorba spanac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci