Ciorba pescareasca

Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza putin. Se lasa sa stea p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste marunt
  • 1 kg peste mare
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • usturoi
  • 1/2 kg rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza putin. Se lasa sa stea pe o farfurie mare timp ctt fierbe pestele mic. Se strecoara zeama in care a fiert pestele marunt, se pune in ea orezul sa fiarba, apoi se adauga dupa zece minute ceapa tocata marunt, prazul taiat fasii subtiri, usturoiul tocat si rosiile decojite, taiate felii subtiri. Se potriveste supa de sare, se pun Ia fiert cateva boabe de piper si, dupa ce orezul s-a inmuiat, se pune la fiert si pestele mare. Se opreste focul dupa zece minute de fierbere domoala, se presara deasupra patrunjel verde tocat fin si se serveste supa calda, acrita doar cu rosiile care au fiert cu restul ingredientelor.
Alte retete ciorba recomandate

Supa mazare

Ciorba spanac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci