Ciorba pescareasca

Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza putin. Se lasa sa stea p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste marunt
  • 1 kg peste mare
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • usturoi
  • 1/2 kg rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza putin. Se lasa sa stea pe o farfurie mare timp ctt fierbe pestele mic. Se strecoara zeama in care a fiert pestele marunt, se pune in ea orezul sa fiarba, apoi se adauga dupa zece minute ceapa tocata marunt, prazul taiat fasii subtiri, usturoiul tocat si rosiile decojite, taiate felii subtiri. Se potriveste supa de sare, se pun Ia fiert cateva boabe de piper si, dupa ce orezul s-a inmuiat, se pune la fiert si pestele mare. Se opreste focul dupa zece minute de fierbere domoala, se presara deasupra patrunjel verde tocat fin si se serveste supa calda, acrita doar cu rosiile care au fiert cu restul ingredientelor.
Alte retete ciorba recomandate

Supa mazare

Ciorba spanac

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori