Ciorba radauteana

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta. Se procedeaza astfel: Am taiat car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • 1 gaina
  • Legume: ceapa
  • morcovi
  • patrunjel si telina
  • usturoi
  • Condimente: piper boabe
  • piper alb
  • sare
  • 1 kg smantana
  • 3 linguri de faina
  • otet

Mod de preparare

Va recomandam o ciorba foarte buna. Dreasa cu smantana este o delicatete. Inlocuieste cu succes ciorba de burta.

Se procedeaza astfel:

Am taiat carnea in bucati mai mici ca sa fiarba mai repede si am pus legumele adica ceapa, morcovi, patrunjel si telina.

Se taie legumele in bucati mai mari, se pune apa si se adauga sare pentru muraturi (eu am pus o lingura jumate).

Se da la fiert la foc portivit, lasand-o sa fiarba incet, cu rabdare, ciorba iese mai gustoasa.

Dupa ce am curat bine ciorba de spuma, am pus piper boabe si catei de usturoi (fiecare pune dupa gustul sau).

Dupa ce a fiert carnea, se strecoara ciorba printr-o sita cat mai deasa, ca sa fie cat mai limpede.

se curata carnea de pe oase, se indeparteaza pielita si se taie carnea in fasii.

Eu am taiat fasii doar o parte din carne,adica pulpele si pieptul.

Se pune intr-un castron mai mare 1kg de smantana cu 20% grasime si 3 linguri de faina. Se amesteca bine cu telul, adaugand din cand in cand, cate un polonic de ciorba.

Se toarna amestecul cu smantana in oala, se pune carnea si dam din nou ciorba la foc mic.

Se potriveste de sare si piper (se pune doar piper alb,deoarece ciorba trebuie sa ramana alba).

Se face mujdei de usturoi, se pune intr-o strecuratoare, care la randul ei este pusa pe un castron si se toarna cateva polonice de ciorba peste el.

Se toarna si amestecul acesta inapoi in oala si se lasa sa mai fiarba putin. Eu prefer sa pun usturoiul in farfurie.

Am adaugat 2 linguri de otet.
Se serveste cu ardei iuti,si fiecare isi potiveste dupa gust in farfurie usturoiul si otetul.

Pofta buna!

Reteta Ciorba radauteana a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZA,

Ciorba de primavara (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos