Ciorba taraneasca cu carne de porc

Pentru ciorba taraneasca cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc (pulpa sau spata) - 400 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • cartofi - 250 g
  • ardei gras - 50 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba taraneasca cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Leusteanul, patrunjelul se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.

Carnea se fierbe in cca 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina, ceapa si se fierb impreuna. Se continua fierberea, laolalta cu cartofii si ardeiul gras. Se adauga pasta de tomate, rosii, bors, leustean, sare si se mai fierb 5 minute.

Ciorba taraneasca cu carne de porc se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide