Pentru ciorba taraneasca cu carne de vaca si legume se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc.
Pentru ciorba taraneasca cu carne de vaca si legume se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pana cand nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai titziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cand clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat cateva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamaie dizolvata in apa. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii