Ciorba taraneasca cu praz

Ciorba taraneasca cu praz este o ciorbe de legume traditionala. Prazul se curata, se spala si se taie rondele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • praz - 600 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina -50 g
  • morcovi - 100 g
  • ardei gras - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • orez - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 1 l
  • leustean verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba taraneasca cu praz este o ciorbe de legume traditionala. Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa, telina radacina si morcovii, se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Se prepara supa de oase. Leusteanul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, ardeiul gras si ceapa inabusite in ulei. Se pune orezul si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se adauga borsul fiert si spumat, bulionul diluat in 50 g apa si se mai fierb 5-7 minute. Se pune sare dupa gust si se presara leustean verde.

Ciorba taraneasca cu praz se serveste fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori