Ciorba taraneasca cu praz este o ciorbe de legume traditionala. Prazul se curata, se spala si se taie rondele.
Ciorba taraneasca cu praz este o ciorbe de legume traditionala. Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Ceapa, telina radacina si morcovii, se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Se prepara supa de oase. Leusteanul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, ardeiul gras si ceapa inabusite in ulei. Se pune orezul si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se adauga borsul fiert si spumat, bulionul diluat in 50 g apa si se mai fierb 5-7 minute. Se pune sare dupa gust si se presara leustean verde.
Ciorba taraneasca cu praz se serveste fierbinte.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii