Ciorba ucraineana de legume

Ciorba ucraineana de legume este o ciorba de legume consistenta. Ceapa se taie, se curata si se taie marunt. Sfecla, ardeii, telina si morcovii se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase- 1 l sau 1 l apa
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • morcovi - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • cartofi - 300 g
  • sfecla rosie - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • varza alba - 200 g
  • rosii proaspete - 300 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie sau sare de lamaie dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba ucraineana de legume este o ciorba de legume consistenta. Ceapa se taie, se curata si se taie marunt. Sfecla, ardeii, telina si morcovii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Varza se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase sau apa se fierbe impreuna cu varza, morcovii, telina, ceapa, sfecla rosie, cartofii si ardeii inabusite in ulei. Cand legumele sunt fierte se adauga rosii, suc de lamaie, sare si jumatate din patrunjelul verde si se fierb 5 minute.

Ciorba ucraineana de legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde si smantana deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc