Ciorbita cu afumatura

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Ciorbita cu afumatura

Ingrediente

  • Oase de vita
  • Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)
  • 1 ceapa zdravana
  • 1 telina mica
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 legatura leustean
  • Cateva rosii

Mod de preparare

Cartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Rosiile se paseaza si calim apoi pe rand legumele, mai intai ceapa, ardeiul, albitura si la final morcovul. Separat se punea carnea la fiert cu putina sare si se despumeaza. Adaugam zarzavatul calit si putin leustean. Spre sfarsit punem cartofii si apoi rosiile. Acrim ciorba cu ce avem si punem restul de leustean. Eu acresc aceasta ciorba mai mult cu otet decat cu bors, imi place mai mult in combinatie cu afumatura. Servim cu ardei iute si ceapa. Folosesc intotdeauna la ciorbe ardei gras rosu si morcovul il dau prin razatoarea mica pentru culoare.


Fierbinte cu ceapa, ardei iute proaspat sau murat si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori