Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carnita de vitel
  • 1 kg fasole verde (cea galbena este cea mai gustoasa)
  • 300 gr sunculita afumata - tocata marunt
  • 100 gr ceapa - tocata marunt
  • 2 morcovi- tocati rondele
  • 1 telina - tocata marunt (tulpina
  • nu radacina)
  • 1 lingura faina
  • 4 rosii descojite de pielite si tocate
  • unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • vegeta (sau delikat)

Mod de preparare

Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a fost curatata de moturi spalata si rupta dupa dorinta. Se lasa impreuna sa fiarba la foc domol pana cand atat carnea cat si fasolea s-au fiert si se adauga rantasul.

Rantas: intr-o cratita se pune sunculita, uleiul(sau untul) si zarzavatul sa se caleasca. Dupa ce s-au muiat se pune faina si boia dulce de ardei si si se stinge cu zeama in care a fiert fasolea, se adauga si rosiile, lasandu-se sa mai fiarba impreuna la foc potrivit 5-10 minute.

Se adauga rantasul la ciorbita, se potriveste de sare si dupa 10 minute se stinge focul lasand oala cu ciorba fara capac pana se raceste.
Se serveste cu smantana presarata cu verdeata proaspat tocata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap