Ciorba de curcan cu legume

La noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie multe legume proaspete.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de curcan cu legume

Ingrediente

  • 6 bucati portionate carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz (10 cm.)
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina (groasa de un deget)
  • 2 ardei grasi (rosu si verde)
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 buchetele de conopida
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 250ml. pasta de rosii
  • 1 ou
  • 1 lamiie (zeama)
  • 1 legatura leustean verde
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma atunci cind e nevoie.

Cand carnea e fiarta pe jumatate, se adauga toate legumele, boiaua de ardei dulce si putina sare.

Cand legumele au fiert, se adauga pulpa de rosii.

Dupa zece minute se stinge focul si se adauga pe rind pastele spirale, oul batut, zeama de lamiie si leusteanul spalat si taiat marunt. Se potriveste de sare. Amestecam.

Se pune capacul si se lasa pe loc zece minute apoi se poate servi.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta