Supe de legume

Reteta Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

portii reteta 9 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
simona72 postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din conserva, dar si perisoare din carne de pui. Aromatizam supa cu ulei de dovleac si pesto din patrunjel cu busuioc.

ingrediente

9 portii

   Sare si piper dupa gust
   Aproximativ 1,5 litri supa de pui
   2 morcovi
   2 cartofi
   1 ceapa
   2-3 catei de usturoi
   1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui
   200 ml smantana de gatit
   500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc)
Pentru perisoare:
   500 gr piept de pui
   Sare si piper dupa gust
   Patrunjel proaspat tocat fin
   1 ou mai mic sau 1 galbenus
   1-2 linguri griș(cat sa se lege compozitia)
   2 linguri de parmezan ras fin
Pentru pesto:
   1 legatura patrunjel
   1 legatura busuioc
   Sare si piper
   50 ml ulei de masline
   3 linguri fulgi de migdale
   3 linguri parmezan ras sau pecorino
   sau branza (romaneasca) maturata Praid

mod de preparare

In oala in care urmeaza sa facem supa se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.
Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…
Incearca si Ciorba de burta falsa
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de legume cu rosii si perisoare de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.