Gazpacho este o supa de legume, rece, foarte sanatoasa din cauza ca legumele nu sunt tratate termic, astfel pastrandu-si toate proprietatile. Prepar-o si tu si serveste-o alaturi de o salsa tot de legume, pentru culoare in farfurie.
Gazpacho se prepara foarte usor: toate legumele se curata si se taie bucati (nu conteaza marimea). Piinea se pune in putina apa rece, sa se inmoaie usor. Se amesteca toate ingredientele in mixer, pina se face o pasta ca o maioneza. Se potriveste de ulei, sare si otet dupa gust. Se adauga apoi la compozitie apa rece, treptat, potrivind-o de subtire, asta daca nu ai rabdare sa lasi supa 24 de ore la frigider pentru a se dilua singura, lucru pe care il recomand gustul se schimba considerabil. Pentru cine vrea supa mai fina se poate trece apoi prin sita. Se lasa citeva ore sa se macereze un pic. Daca nu, se poate servi imediat ce s-a racit.
Salsa se prepara la fel de usor, legumele se toaca marunt, se potrivesc de sare, piper si uleiul de masline. Se pot face si crochete de paine frecate cu usturoi.
Gazpacho se serveste rece, cu o lingura de salsa si crutoane deasupra.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii