Gulas cu ciuperci si smantana

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 600 g cartofi
  • 500 g amestec zarzavat de supa
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Luam de pe foc, adaugam praful de boia si diluam cu 2 linguri de apa. Punem inapoi pe foc. Fierbem putin si adaugam ciupercile curatate si feliate.

Presaram cu sare si piper, acoperim cu un capac si fierbem pana ciupercile devin pe jumatate moi.

Apoi adaugam legumele curatate si taiate rondele si cartofii curatati si taiati bucatele.

Turnam 1,5 l de apa deasupra si fierbem. La sfarsitul fierberii amestecam bine faina cu smantana si o turnam in supa.

Amestecand continuu o lasam sa dea in clocot si fierbem inca 5 minute.
Alte retete ciuperci recomandate

ciulama de ciuperci

ciuperci umplute

Paine cu cascaval si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci