Gulas cu ciuperci si smantana

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 600 g cartofi
  • 500 g amestec zarzavat de supa
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Luam de pe foc, adaugam praful de boia si diluam cu 2 linguri de apa. Punem inapoi pe foc. Fierbem putin si adaugam ciupercile curatate si feliate.

Presaram cu sare si piper, acoperim cu un capac si fierbem pana ciupercile devin pe jumatate moi.

Apoi adaugam legumele curatate si taiate rondele si cartofii curatati si taiati bucatele.

Turnam 1,5 l de apa deasupra si fierbem. La sfarsitul fierberii amestecam bine faina cu smantana si o turnam in supa.

Amestecand continuu o lasam sa dea in clocot si fierbem inca 5 minute.
Alte retete ciuperci recomandate

ciulama de ciuperci

ciuperci umplute

Paine cu cascaval si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori