Supa acrisoara

Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece. Curatam morcovii si rada

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750- 1000 g ciolan si coada de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 buchetele de verdeata de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 500 g cartofi
  • 3 linguri de ulei sau untura
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2 linguri de otet din vin

Mod de preparare

Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece. Curatam morcovii si radacina de patrunjel, apoi le taiem in doua, pe lungime. Curatam ceapa si o taiem in doua. Curatam si usturoiul, dar lasam pe el ultima pielita. Socotind 5-10 minte de la fierbere, punem la fiert toate zarzavaturile, verdeata de telina, sare, piper, apoi le fierbem pana se inmoaie. Curatam cartofii, ii taiem in cubulete si ii fierbem in apa sarata. Strecuram supa, dezosam carnea, taiem zarzavaturile in cubulete marunte, apoi le punem inapoi in supa. Adaugam cartofii fierti, iar daca este necesar, mai adaugam din apa in care au fiert cartofii. Prajim faina in ulei fierbinte, turnam putina apa rece, apoi supa si mai fierbem incet 5-10 minute. Asezonam cu sare, otet de vin, dupa gust.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia