Supa acrisoara

Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece. Curatam morcovii si rada

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750- 1000 g ciolan si coada de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 buchetele de verdeata de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 500 g cartofi
  • 3 linguri de ulei sau untura
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2 linguri de otet din vin

Mod de preparare

Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece. Curatam morcovii si radacina de patrunjel, apoi le taiem in doua, pe lungime. Curatam ceapa si o taiem in doua. Curatam si usturoiul, dar lasam pe el ultima pielita. Socotind 5-10 minte de la fierbere, punem la fiert toate zarzavaturile, verdeata de telina, sare, piper, apoi le fierbem pana se inmoaie. Curatam cartofii, ii taiem in cubulete si ii fierbem in apa sarata. Strecuram supa, dezosam carnea, taiem zarzavaturile in cubulete marunte, apoi le punem inapoi in supa. Adaugam cartofii fierti, iar daca este necesar, mai adaugam din apa in care au fiert cartofii. Prajim faina in ulei fierbinte, turnam putina apa rece, apoi supa si mai fierbem incet 5-10 minute. Asezonam cu sare, otet de vin, dupa gust.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide