Supa crema belgiana

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adau

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 buc praz de vreo 12 cm
  • 3 dkg unt
  • 1 litru supa de pui strecurata
  • 3-4 cartofi mai mici
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 dl smantana
  • 1dl frisca
  • sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 varf de cutit boia de ardei dulce
  • (oua fierte tari
  • dupa gust)

Mod de preparare

Ceapa verde, prazul se curata si se spala, se taie marunt si se calesc in unt, partile verzi se pun deoparte. Se adauga supa si se pune la fiert. Între timp se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se adauga la supa. Se presara patrunjelul verde si se fierbe la foc mic cam 25 de minute. Se lasa sa se raceasca, se adauga treptat smantana si frisca, se amesteca cu mixerul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se pune la racit in frigider.
Se prajesc un pic verdeturile cepei si prazului, se pune boia de ardei si se pune deasupra supei in fiecare farfurie.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc