Supa crema cu ciuperci

O supa adorata si de adulti si de copii

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Supa crema cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 250 gr ciuperci champinion brune
  • Condimente: sare
  • piper
  • cimbru
  • 2.5 litri apa
  • Crutoane
  • Parmezan
  • Smantana lichida pentru gatit 100 ml
  • Ulei masline

Mod de preparare

Se pun la fiert morcovul, ceapa, patrunjelul, cartoful in cei 2.5 l apa.

Cand sunt fierte, se pun si ciupercile curatate si taiate cuburi. Se mai lasa la fiert aprox 20 min si se potriveste de sare.

Cand s-au fiert toate legumele, se opreste din apa separat (cat considerati ca doriti consistenta supei) si se zdrobeste tot cu mixer-ul verical. Daca doriti mai lichid, mai puneti supa din cea oprita separat.

Se potriveste de gust cu cimbrul, piperul si sarea si se mai asaza pe foc pentru a amesteca smantana lichida.

Smantana se amesteca intotdeauna intr-un castron impreuna cu parte din supa, pentru a nu a avea un soc termic si a se "branzi". Astfel amestecata, se incorporeaza in restul supei din oala si se mai da un clocot.

Se serveste cu crutoane de paine prajita stropite cu ulei de masline si presarate cu parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc