Este pentru prima data cand prepar aceasta supa si asta pentru ca e o toamna frumoasa afara care te imbie sa gatesti din bunatatile pe care ni le ofera, iar cand spun toamna imi fuge gandul la dovleac copt, la mere, la nuci, etc.
Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele apoi se taie in cubulete.
Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul si telina. Ceapa se taie in bucati mai mari, restul legumelor se taie rondele.
Se pun toate intr-o oala de inox cu fundul dublu, se toarna apa atat cat sa treaca peste ele de un deget, se adauga jumatate de lingurita cu sare si se lasa sa fiarba la foc incet. Se acopera oala cu un capac pentru a fierbe mai repede.
Cand sunt gata fierte, se paseaza totul la blender si se pune din nou pe foc mic doar cat sa se incalzeasca. Intr-un bol se scoate putina supa si se amesteca cu smantana. Se toarna inapoi in oala si se omogenizeaza bine.
Se serveste alaturi de paine prajita, crutoane din paine, smantana, sau dupa preferinte.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii