Supa crema de gris

Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se indeparteaza legumele si se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 1 ceapa
  • 1 jumatate ceasca lapte
  • 1 cescuta gris
  • 1 ou
  • smantana
  • 50 gr unt
  • 2
  • 5 l apa

Mod de preparare

Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se indeparteaza legumele si se adauga grisul in ploaie in zeama. Se amesteca incontinuu si se lasa la fiert intre 15 si 20 de minute. Se amesteca apoi laptele cu untul, smantana si oul batut si se adauga compozitia in supa. Se lasa sa mai dea de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste calda, optional cu galuste din gris.

Alte retete culinare:

Supa de praz

Ciorba de fasole verde

Supa de rosii cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci