Supa crema de legume

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 fir de praz
  • sare
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 2 I apa

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in vas, cartofii taiati in sferturi si prazul taiat feliute subtiri. Cand au fiert toate legumele se scot din apa si se trec prin sita, iar in acelasi timp se subtiaza cu zeama in care au fiert. Oul batut se amesteca impreuna cu untul si se adauga in supa.


Aceasta supa se serveste cu crutoane de paine rumenite in cuptor.

Alte retete:

Supa de rosii Ciorba radauteana Supa de galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci