Supa crema de linte cu zarzavaturi

Pentru supa crema de linte cu zarzavaturi se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa (1 buc.)
  • morcov (1 buc.)
  • pastarnac (1/2 buc.)
  • patrunjel (o radacina)
  • telina (1/2 buc.)
  • usturoi (1-2 catei)
  • linte (250 -300 gr.)
  • unt (80 gr.)
  • cimbru (o crenguta)
  • sare
  • apa (2 l)
  • piper
  • cartofi (1 buc.).

Mod de preparare

Pentru supa crema de linte cu zarzavaturi se alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa cateva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand totul este bine fiert, se strecoara supa si se trece prin sita numai lintea, cartoful si ceapa, iar restul de zarzavat se da la o parte. Se topesc 3/4 din grasime in oala, se adauga pireul si se amesteca bine. Dupa ce s-au inabusit usor, se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se mai lasa sa fiarba 15-20 min. si se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se rastoarna supa in castron si de adauga restul de grasime si verdeata tocata marunt.


La masa se serveste cu saleuri de cascaval sau cu chimen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc