Supa crema de linte si crutoane de paine

Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita si se subtiaza cat e ne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr linte
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 1 ceapa
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • crutoane de paine
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita si se subtiaza cat e nevoie cu apa in care au fiert. Se adauga apoi unt, putin lapte amestecat o lingura de faina si un galbenus de ou. Se potriveste de sare si se presara deasupra patrunjel tocat marunt dupa care se mai lasa sa fiarba cateva clocote.


Se serveste calda cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Supa de rosii

Ciorba de dovlecei

Ciorba taraneasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori