Supa-crema de praz

Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare. Se curata si se taie in cuburi radacina de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa-crema de praz

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari
  • curatati de frunzele exterioare
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 litru de supa de pasare
  • 150 ml. de vin alb sec
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 cartof alb
  • marisor
  • 100 de grame de frisca (neindulcita)
  • sare
  • piper
  • pentru servit: crutoane
  • cascaval ras si
  • optional
  • putin chilli
  • smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare.

Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful. Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful.

Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul.

Se adauga smantana (frisca) si se omogenizeaza bine.

Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).


Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant

Pofta buna!

Reteta Supa-crema de praz a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciulama cu ciuperci reinventata
Bucataras.RO

Ciulama cu ciuperci reinventata

Astazi Ciulamaua Rulz !! :))

Ciulama cu ciuperci reinventata
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa