Supa cu cartofi si ciuperci

Pentru supa cu cartofi si ciuperci cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 2 cuburi MAGGI de vita si 1 de ciuperci
  • cartofi - 500 g
  • ciuperci proaspete - 250 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • rosii - 150 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt/smantana - 200 g/100 g
  • oua - 3
  • galbenusuri faina - 20 g

Mod de preparare

Pentru supa cu cartofi si ciuperci cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se opareste. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii rotunde. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa albusul de galbenus. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa cca 15 minute in ulei si 100 g supa de oase, impreuna cu cartofii, ciupercile, sarea si piperul. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga rosii, pasta de tomate, faina dizolvata in iaurt sau smantana; se amesteca cu galbenusurile de ou si putina supa. Se fierb 5 minute.

Supa cu cartofi si ciuperci se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide