Supa cu cartofi si ciuperci

Pentru supa cu cartofi si ciuperci cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 2 cuburi MAGGI de vita si 1 de ciuperci
  • cartofi - 500 g
  • ciuperci proaspete - 250 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • rosii - 150 g
  • pasta de tomate - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • iaurt/smantana - 200 g/100 g
  • oua - 3
  • galbenusuri faina - 20 g

Mod de preparare

Pentru supa cu cartofi si ciuperci cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se opareste. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii rotunde. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa albusul de galbenus. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa cca 15 minute in ulei si 100 g supa de oase, impreuna cu cartofii, ciupercile, sarea si piperul. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga rosii, pasta de tomate, faina dizolvata in iaurt sau smantana; se amesteca cu galbenusurile de ou si putina supa. Se fierb 5 minute.

Supa cu cartofi si ciuperci se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Placinta cu mere intregi de post
2
Dulciuri

Placinta cu mere intregi de post

Placinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...

Placinta cu mere intregi de post
Burlanase cu crema fina de ou
3
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Placinta cu dovleac
4
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Placinta cu dovleac
Mancare de spanac cu ou ochi
5
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Parteneri
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
ReteteCulinare.RO

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia